Начална страница / Инциденти и криминални / Роми пребиха коня си докато бягат от местопрестъпление

Роми пребиха коня си докато бягат от местопрестъпление

Докато се опитват на избягат подгонени от собственика на апартамент от квартал „Овча купел“ в София, където са влезли да крадат, роми пребиха коня си. Граждани веднага са сигнализирали на спешния телефон 112 и на ОП „Екоравновесие“. От там веднага са реагирали и ромите са задържани.

В сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR „България сутрин“ гостът Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“ каза: „Притеснителното в тази ситуация е, че по закон конят трябва да бъде конфискуван и настанен за лечение някъде. Но дори и за здравите коне няма предвидени такива места“.

Гечев информира за проведен разговор по тази тема с градоначалника на София Йорданка Фандъкова. Столична община е изразила добрата си воля да започне работа по настаняването на такива животни.

Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“ изрази очакванията си през следващите месеци да имат място, където да могат да настаняват конфискуваните коне. Освен това, по категоричен начин той изрази виждането си, че за такава жестокост трябва да има и съответно наказание, но отбелязва като положителен напредък факта, че сега, за разлика от преди 10 години има законови разпоредби и дори може да има присъда затвор.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Издирваният мъж от Фондови жилища е намерен

Това съобщиха от МВР преди минути 67-годишният мъж беше в неизвестност от 17 януари т.г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *