Начална страница / Местна политика / 1000 свидетелства за леки коли на ден в София

1000 свидетелства за леки коли на ден в София

Движението в София става все по-натоварено, задръствания, причинени от лошото време. Разбира се, всеки има желание да не се измокри по пътя за работа или пък да стъпва по заледените софийски улици, поемайки риска да се хлъзне. Ето защо мнозина от нас избират автомобила като ежедневен транспорт. В последните месеци КАТ наблюдава много голям прираст на регистрираните автомобили – само за един ден се дават над 1000 свидетелства за регистрация на лекотоварни автомобили. Половината от тях са нови, току-що закупени от магазина, а останалата част са втора ръка, внесени в България от други страни в Европа.

Всичките тези автомобили се управляват на територията на „Пътна полиция” София. Това заяви пред в. “Монитор” комисар Тенчо Тенев е началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Той допълни, че за износени гуми ще бъдат глобявани шофьори, тъй като в закона има специален параграф, уточняващ изискването за размера им и техните милиметри – задължително над 4мм.

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Кметът на София показа на еврокомисар Крецу промяната на София

Кметът Йорданка Фандъкова показа еврокомисаря ро регианлана политика Корина уникалната гробница със стенописи, която бе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *