Начална страница / Местна политика / БНТ пита кой ще затвори незаконния ресторант в двора на църквата „Преображение Господне“

БНТ пита кой ще затвори незаконния ресторант в двора на църквата „Преображение Господне“

„Има ли институция, която може да затвори незаконно работещ ресторант в почти идеалния център на столицата? Строежът на луксозното заведение на територията на столичен храм предизвика общественото възмущение преди три месеца. Наша проверка показа, че до момента сградата, в която се намира, няма акт 16“.

БНТ излъчи репортаж по темата, където се търси отговор на въпроса възможно ли е да има ресторант, който да бъде построен върху църковна земя в центъра на София при положение, че разрешение за такова нещо няма – нито от институциите в България, нито от Софийска митрополия.

Телевизията направи обстойна проверка, а резултатите от нея са красноречиви. Няма издаден акт 16, няма разрешение за строежа и работата от никой. А институциите са напълно безсилни пред един на пръв поглед лесен казус – прекратяване работата на незаконен ресторант без разрешение за дейност.

Нещо повече – собствениците на ресторанта са настояли да не се излъчва въпросният репортаж по телевизията и е изразил голямо недоволство от интереса към бизнеса. Експерти от общината обясняват, че ресторантът е напълно незаконен, а това е установено преди няколко месеца. Издаден е и акт за нарушения на фирмата-собственик още тогава. От проверките също става ясно, че няма нито едно от необходимите разрешения за извършване на търговска дейност – липсва разрешение за работно време, разрешение за откриване на ресторант, акт 16, обектът не е вписан в информационния масив.

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Десислава Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение

Малко повече от два месеца след показния й арест в центъра на София, временно отстранената …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *