Начална страница / Местна политика / БСП се обяви срещу завода за ТЕЦ София, предложен от ГЕРБ

БСП се обяви срещу завода за ТЕЦ София, предложен от ГЕРБ

Калоян Паргов от БСП го нарече „поредната недомислица” на ГЕРБ

 

На брифинг в парламента Калоян Паргов от БСП заяви, че предстои гласуване за строежа на третата фаза за преработка на битовите отпадъци, в така наречената инсталация на ТЕЦ София. Това според Паргов е „поредното скандално решение”.

Той каза, че „поредната недомислица” на ГЕРБ няма да бъде подкрепена от тях. От гледна точка на екологията избраното място не е подходящо. Тяхното виждане за изграждането на инсталацията е тя да бъде до завода за обработка на отпадъци. Технологичното решение ще оскъпи проекта – каза още той, но няма да има притеснения „за транспортните разходи и екологията“.

По думите на Калоян Паргов от БСП, компания Топлофикация ще бъде докарана до фалит от заема. Задълженията са над 700 милиона и ще се достигне скоро до това, че да не могат да се изплащат дори заплатите. Според него има две възможности. Първата е тази точка да бъде отложена и да има преразглеждане на финансовия проект. Ако това не се приеме, то втората е българският енергиен холдинг да опрости част от дълговете, тъй като софиянци ще ги плащат, каза още Калоян Паргов.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Арх. Игнатов пред Столица.bg: Ще има промяна в условията, а вероятно и нов конкурс за „Св. Неделя“

Отново ще има промяна в условията на конкурса за избор на изпълнител на ремонта на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *