Начална страница / Местна политика / Десислава Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение
Източник: БГНЕС

Десислава Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение

Малко повече от два месеца след показния й арест в центъра на София, временно отстранената от поста „кмет“ на столичния район Младост – Десислава Иванчева, иска от Специализирания наказателен съд по-лека мярка за неотклонение, предаде БНР.

Причината е, че здравословното състояние на Десислава Иванчева е влошено. Тя е заедно с другата задържана по корупционната афера в община Младост – бившата заместник – кметица Биляна Петрова, която от няколко дни е в болницата на затвора. Макар искането да е внесено в понеделник, Специализираният наказателен съд насрочи заседанието си за днес – в ранния следобед, заради молбата на Десислава Иванчева преди това трябва да се запознае с материалите по разследването.

В понеделник стана ясно, че Иванчева се намира в болницата на затвора близо две седмици – това потвърди адвокатът й Марин Марковски. Не е уточнявал каква е диагнозата й, но заяви, че е сериозна.

Междувременно от спецпрокуратурата съобщиха, че делото за гледане на мярката на Иванчева се отлага за 27 юни, по искане на Марковски, което той аргументира с необходимост да прочете материалите по случая.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Яна Кирилова

Виж също

Главният архитект Здравков, урбанисти и проектанти участват в „Диалози за София“

Главният архитект на София Здравко Здравков ще участва в събитие от  поредицата „Диалози за София“, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *