Начална страница / Местна политика / Ирина Цонева, Министри и столичният кмет обсъждат мерките за сигурност по време на празниците

Ирина Цонева, Министри и столичният кмет обсъждат мерките за сигурност по време на празниците

Йорданка Фандъкова, кметът на София, както и министрите на вътрешните работи, на транспорта, обясниха и дадоха малко повече яснота около мерките за сигурност, предприети срещу пътните инциденти по време на празниците Коледа и Нова година.

Изказването на Валентин Радев, Ивайло Московски, Йордан Нанков и Йорданка Фандъкова приключи преди около 1 ден, а мерките за сигурност вече са влезли в сила.

Пълна бойна готовност – така може да се обобщи подготовката на Столична община и всички структури, отговорни за безопасността по време на Коледно-новогодишните празници.

За да се предотвратят тежките пътни инциденти, по всички пътища в цялата страна ще има засилено полицейско присъствие, както и около всички големи търговски центрове. Целта е да се правят максимално много проверки, за да не се допусне граждани, употребили алкохол или наркотични вещества да управляват превозни средства.

 

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Навсякъде по магистралите ще виждате автомобили с пуснати светлини. Превантивно да спираме тези, които искат да превишат скоростта. Ще правим проверки за наркотици и за алкохол. Това е другият бич, който води до ПТП. И на първо място тези, които карат без документи за правоспособност.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очакваме засилено излизане на автомобили, а в края на празниците – обратно. Имаме уверения, че ще има засилено полицейско присъствие по входовете и изходите на София. Важно е да имаме такова присъствие и в районите на всички големи търговски комплекси.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Бюджетът на София за 2018 няма да реши истинските проблеми смятат от СОС

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов каза пред News.bg, че бюджетът на столицата за 2018 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *