Начална страница / Местна политика / Ирина Цонева, Министри и столичният кмет обсъждат мерките за сигурност по време на празниците

Ирина Цонева, Министри и столичният кмет обсъждат мерките за сигурност по време на празниците

Йорданка Фандъкова, кметът на София, както и министрите на вътрешните работи, на транспорта, обясниха и дадоха малко повече яснота около мерките за сигурност, предприети срещу пътните инциденти по време на празниците Коледа и Нова година.

Изказването на Валентин Радев, Ивайло Московски, Йордан Нанков и Йорданка Фандъкова приключи преди около 1 ден, а мерките за сигурност вече са влезли в сила.

Пълна бойна готовност – така може да се обобщи подготовката на Столична община и всички структури, отговорни за безопасността по време на Коледно-новогодишните празници.

За да се предотвратят тежките пътни инциденти, по всички пътища в цялата страна ще има засилено полицейско присъствие, както и около всички големи търговски центрове. Целта е да се правят максимално много проверки, за да не се допусне граждани, употребили алкохол или наркотични вещества да управляват превозни средства.

 

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Навсякъде по магистралите ще виждате автомобили с пуснати светлини. Превантивно да спираме тези, които искат да превишат скоростта. Ще правим проверки за наркотици и за алкохол. Това е другият бич, който води до ПТП. И на първо място тези, които карат без документи за правоспособност.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Очакваме засилено излизане на автомобили, а в края на празниците – обратно. Имаме уверения, че ще има засилено полицейско присъствие по входовете и изходите на София. Важно е да имаме такова присъствие и в районите на всички големи търговски комплекси.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *