Начална страница / Местна политика / Кризисният център в София подслонява „невидимите“ хора

Кризисният център в София подслонява „невидимите“ хора

Социално слабите, които нямат дом, се оказват принудени да си намерят някое място за спане, тъй като въпреки мекото начало на зимата, е невъзможно да се остане на улицата при тези тежки снежни условия. В столичния Кризисен център за настаняване всяка вече нощуват около 150-200 души.

„Центърът предлага подслон, топло легло и чисто бельо. Също така, чрез общински пари се купува супа и четвъртинка хляб за всеки посетител. За събота и неделя се събират и дарения от неправителствени организация, които се разпределят на ползващите центъра. Имаме дежурен лекар и социални асистенти, които отговарят за обезпаразитяване на бездомните. Както и социални работници, които издирват близките на потърсилите подслон“, каза директорът на Кризисния център в София Петър Джуренов.

Той добави също, че за да бъдат приети хората, те задължително трябва да притежават документи. Те също така е желателно да са в добро здраве, за да нямат нужда от чужда помощ, защото има недостиг на такива работни кадри.
„Спектърът от посетители е изключително широк – от 20 до 80-годишни. За нас най-често разбират от медиите. Другият начин, чрез който контингентът от гостите ни разпространява информацията, е от уста на уста. Всяка вечер имаме мобилен екип, който обикаля по сигнали от граждани в търсене на бездомни. Ако човекът бъде открит, го водим в Центъра“, разясни Джуренов.

Всеки желаещ да се свърже с Кризисния център за настаняване на бездомни в София може да го направи през уебсайта им или чрез телефон 112

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Десислава Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение

Малко повече от два месеца след показния й арест в центъра на София, временно отстранената …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *