Начална страница / Местна политика / Лекари от болницата в „Овча купел“ протестират
източник: sofia.utre.bg

Лекари от болницата в „Овча купел“ протестират

Лекари и пациенти изразяват недоволството си в своеобразен протест. Те не приемат желанието на МЗ за смяна на директора на Националната болница за физикална терапия и рехабилитация в столицата.

Служителите на болницата освен, че не са съгласни със смяната на директора, не приемат и правителственото решение – минералните бани, които да собственост на болницата, да бъдат дадени на Столична община.

Повечето от 90-те служители на болницата недоумяват защо е налага всяка година да се сменя директора. Настоящитя се спаравя добре, болницата работи добре. Лекарите подозират, че се цели фалит на здравното заведение.

В момента Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация има две минерални бани – едната в „Овча Купел“, а другата в „Горна Баня“. Решението тези бани да се дадат на Столична община е взето през 2017 г. Има идея едната от тези бани да стане Център за върхови постижения. Вече няколко университета са спечелили европроект за 30 млн. лв.

От МЗ отричат да целят фалит на болницата, а общината е категорична, че не се интересува от сградта и дейността на здравното заведение.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *