Начална страница / Местна политика / Общинският съветник Борис Цветков иска да се запази книжният пазар на „Славейков“

Общинският съветник Борис Цветков иска да се запази книжният пазар на „Славейков“

„В тези бездуховни времена, в които живеем днес, всеки опит да бъде отнета възможността на гражданите да стигат лесно и бързо до книгите означава пълна безотговорност и недалновидност към бъдещето ни“, казва Цветков

Ремонтът на площада започва на 8 май

 

Борис Цветков – общински съветник от БСП в Столичен общински съвет, каза че книжният пазар на „Славейков“ трябва да се запази. Това той заяви във връзка с ремонта на площада, който започва на 8 май.

Борис Цветков приема това, че сегашният му вид не е приемлив. Но пък за това според него е виновна Столична община, а не търговците на книги. Общината е тази, която отговаря за поддържането на площадното пространство. Цветков предлага общината вместо да го премества или закрива, да съхрани пазара на книги и след ремонта на площада да го направи всекидневен през цялата година. Така едно от емблематичните културни средища на столицата ще се запази.

„Книжният пазар „Славейков“ е емблематично място не само за гражданите на София, но и за гостите на града ни“ казва Борис Цветков. „С годините това място стана част от културните традиции на столицата. Намери място и в повечето чуждоезикови пътеводители. В тези бездуховни времена, в които живеем днес, всеки опит да бъде отнета възможността на гражданите да стигат лесно и бързо до книгите означава пълна безотговорност и недалновидност към бъдещето ни“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Главният архитект Здравков, урбанисти и проектанти участват в „Диалози за София“

Главният архитект на София Здравко Здравков ще участва в събитие от  поредицата „Диалози за София“, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *