Начална страница / Местна политика / Ще стане ли „Алабин“ пешеходна зона?

Ще стане ли „Алабин“ пешеходна зона?

Столичен общински съвет ще обсъжда и подложи на гласуване увеличаване пространството за пешеходци в центъра на столицата по ул. „Алабин“ от бул. „Витоша“ до ул. „Граф Игнатиев“. Докладът с предложението е внесен в СОС от Войслав Тодоров, който е от групата на коалиция „Сердика“. Гласуването на общинарите ще е в четвъртък, информира „Монитор“.

През 2017 г. общинският съвет реши още два участъка в центъра на София да бъдат използвани само от пешеходци.

По булевард „Витоша“ ще бъде спряно движението на автомобили в района между ул. „Алабин“ и бул. Александър Невски“ от месец март 2018 г. В новата пешеходна зона обаче, трамваите ще продължават да вървят по маршрута си. Увеличаването на пространството й пред Съдебната палата и край Катедрален храм „Света Неделя“ е началото към пълното освобождаване на площада от автомобили и повече пространство за пешеходците.

Ще бъде затворена за движение на автомобили и ул. „Георг Вашингтон“ в района от ул. „Трапезица“ до ул. „Пиротска“ от пролетта. Преди време зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев каза, че не приема аргументи против създаването на пешеходни зони в центъра на града, тъй като там са на разположение два подземни гаража, две линии на метрото и пет трамвая от градският транспорт.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *