Начална страница / Местна политика / Ще стане ли „Алабин“ пешеходна зона?

Ще стане ли „Алабин“ пешеходна зона?

Столичен общински съвет ще обсъжда и подложи на гласуване увеличаване пространството за пешеходци в центъра на столицата по ул. „Алабин“ от бул. „Витоша“ до ул. „Граф Игнатиев“. Докладът с предложението е внесен в СОС от Войслав Тодоров, който е от групата на коалиция „Сердика“. Гласуването на общинарите ще е в четвъртък, информира „Монитор“.

През 2017 г. общинският съвет реши още два участъка в центъра на София да бъдат използвани само от пешеходци.

По булевард „Витоша“ ще бъде спряно движението на автомобили в района между ул. „Алабин“ и бул. Александър Невски“ от месец март 2018 г. В новата пешеходна зона обаче, трамваите ще продължават да вървят по маршрута си. Увеличаването на пространството й пред Съдебната палата и край Катедрален храм „Света Неделя“ е началото към пълното освобождаване на площада от автомобили и повече пространство за пешеходците.

Ще бъде затворена за движение на автомобили и ул. „Георг Вашингтон“ в района от ул. „Трапезица“ до ул. „Пиротска“ от пролетта. Преди време зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев каза, че не приема аргументи против създаването на пешеходни зони в центъра на града, тъй като там са на разположение два подземни гаража, две линии на метрото и пет трамвая от градският транспорт.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

СОС не прие идеята за обособяване на част от ул. „Алабин“ като пешеходна зона

На заседанието си СОС прие решение за обособяване на две нови пешеходни зони в София, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *