Начална страница / Местна политика / СОС не прие идеята за обособяване на част от ул. „Алабин“ като пешеходна зона

СОС не прие идеята за обособяване на част от ул. „Алабин“ като пешеходна зона

На заседанието си СОС прие решение за обособяване на две нови пешеходни зони в София, но отхвърли предложението на общинския съветник Войслав Тодоров от ПП Нормална държава, отсечката между бул. „Витоша“ и ул. „Граф Игнатиев“ по ул. „Алабин“ също да бъде обособена в такава. Предложението на Тодоров е отхвърлено с аргументите, че това би затруднило движението за автомобили в центъра, както и това, че така щяло да се увеличи замърсяването на въздуха.

Контраагрументите на Войслав Тодоров, че с трета зона за пешеходци би се получила пешеходна ос, мнение което бе подкрепено и от организацията „Спаси София“, които заявиха: „Автомобилното движение там е незначително, в сравнение с хилядите пешеходци, принудени да минават по тесните тротоари и трамваите по линии 10, 12 и 18, свързващи целия град с центъра“.

От „Спаси София“ изразиха и становището, че ограничаването на движението на автомобили трябва да продължи и да се обособят още пешеходни зони по ул. „Алабин“ до пл. „Македония, по части от ул. „Солунска“ и ул. „6-ти септември“. От сдружението смятат, че появата на повече зони за пешеходци в центъра на града ще окаже благоприятно въздействие за бизнеса и ще подобри качеството на живот на гражданите.

Общинският съветник от РБ – Стефан Марков смята, че е по-добре първо да се изчака практическото обособяване на приетите от СОС нови пешеходни зони и след това да се мисли за нови. Той посочи, че за целта е необходим и транспортен анализ.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Изграждането на нова инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на РДФ-отпадък ще замърсява по-малко въздуха в София

БСП се обяви против обявеното от ГЕРБ място за съоръжението   На заседание на Столичния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *