Начална страница / Местна политика / Столичани искат денонощен контрол срещу горенето на гуми

Столичани искат денонощен контрол срещу горенето на гуми

Никакви мерки, които ще помогнат за решаване на проблема с горенето на гуми и мръсния въздух в 6 квартала на София не предлагала Столична община. Ето защо беше организиран протест от жителите.

Кметът Йорданка Фандъкова и министъра на екологията Нено Димов бяха поканени на гости от хората, но явно към този момент няма да се стигне до диалог на такова ниво, поне така стана ясно от Лорита Радева в сутришния блог на Нова телевизия.

Протестиращите настояват за засилен денонощен контрол срещу изгарянето на отпадъци и поставянето на постоянни измервателни станции.

„Проблемът е изключително сериозен. Това, че има поставена мобилна станция за измерване чистотата на въздуха, не ни успкооява по никакъв начин. Искаме от институциите да вземат реални мерки. Искаме Столична община да вземе мерки относно гетото „Виетнамски общежития”, което бълва цялата тази мръсотия във въздуха. Искаме да се вземе решение на заседание на Столичния общински съвет за премахване на гетото. Това са общински жилища, които са в окаяно състояние и вътре се гори, каквото се намери – гуми, дрехи втора употреба, които са обработени с химични материали, както и всичко, което се намери в кофите за боклук. Това е тотален геноцид и е крайно време да бъдем чути”, заяви за „Здравей, България” жителка на столичния квартал „Красна поляна”.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Ивайло Ангелов

Виж също

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения срок и сградите са готови …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *