Начална страница / Още / Борисов: По един човек на автомобил в София, при положение, че има чисто нови автобуси, тролеи, метро…

Борисов: По един човек на автомобил в София, при положение, че има чисто нови автобуси, тролеи, метро…

Състоя се обсъждане с участието на премиерът Бойко Борисов, Министъра на Околната среда и водите Нено Димов и Министъра на Енергетиката Теменужка Петкова, по повод подадена от Република Полша жалба към Общият съд на ЕС, относно въпросът за ТЕЦ-овете и замърсяването.

По време на обсъждането премиерът Борисов изрази недоволството си от това, че въпреки, че в София се работи усилено за по-чист въздух, подобрява се автопарка на столичният градски транспорт, като се купуват чисто нови тролеи, автобуси и трамваи (в това число и електро такива, бел. ред.), работи се по удължаване на метрото, „санират се сгради с целта да се намали необходимостта от енергия за отопление“ през зимният сезон (най-вече да се миниизира отопляването с твърди горива, бел. ред.) и да се ползват климатици през летният, столичани продължават да ползват предимно автомобили, като според Бойко Борисов на всеки човек се пада по един автомобил.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

БЧК организира празник в Южния парк

Българският червен кръст е организатор на голям празник в Южния парк , Голямата поляна. Забавлението започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *