Начална страница / Още / БПЦ изрази категорично несъгласие с провеждането на София Прайд

БПЦ изрази категорично несъгласие с провеждането на София Прайд

Съобщението на Българската православна църква гласи още, че Светата Православна църква зачита свободата на волята, но се обръща към всички и „с обич им напомня”, че свободата е и отговорност

 

Св. Синод на Българската Православна Църква и през 2018 г. поддържа своето непроменено и принципно становище за провеждането на гей парада в София. Той изразява и категоричното си несъгласие и загриженост. Синодът отправя призив към хората за благочестие и „неучастие в такава демонстрация на греха”. Това е написано на сайта на БПЦ по повод провеждането на София Прайд 2018 г. на 9 юни в София.

Съобщението на Българската православна църква гласи още, че Светата Православна църква зачита свободата на волята, но се обръща към всички и „с обич им напомня”, че свободата е и отговорност. Този, който е наистина свободен, ако желае „може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна църква.” Душата на всеки е ценна и то повече отколкото целия свят, поради това и Св. Синод напомня, че Бог не иска смърт за грешника, „но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив” (Йез. 33:11)“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

промени в движението

Без съществени промени в движението през следващите дни

От ЦГМ информират, че ще бъде наложено ограничение за движението в центъра. На 15.07 е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *