Начална страница / Още / БПЦ изрази категорично несъгласие с провеждането на София Прайд

БПЦ изрази категорично несъгласие с провеждането на София Прайд

Съобщението на Българската православна църква гласи още, че Светата Православна църква зачита свободата на волята, но се обръща към всички и „с обич им напомня”, че свободата е и отговорност

 

Св. Синод на Българската Православна Църква и през 2018 г. поддържа своето непроменено и принципно становище за провеждането на гей парада в София. Той изразява и категоричното си несъгласие и загриженост. Синодът отправя призив към хората за благочестие и „неучастие в такава демонстрация на греха”. Това е написано на сайта на БПЦ по повод провеждането на София Прайд 2018 г. на 9 юни в София.

Съобщението на Българската православна църква гласи още, че Светата Православна църква зачита свободата на волята, но се обръща към всички и „с обич им напомня”, че свободата е и отговорност. Този, който е наистина свободен, ако желае „може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна църква.” Душата на всеки е ценна и то повече отколкото целия свят, поради това и Св. Синод напомня, че Бог не иска смърт за грешника, „но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив” (Йез. 33:11)“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Лифтовете на Витоша не работят

Лифтовите съоръжения на Витоша не работят заради силния вятър. Това предупреждават от ПСС, цитирани от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *