Начална страница / Още / Четирима се включиха в иска срещу Столична община за мръсния въздух

Четирима се включиха в иска срещу Столична община за мръсния въздух

Бездействала ли е Столична община за проблемите със замърсяването на въздуха в последните 3 години. Това трябва да се докаже в Софийски градски съд (СГС). Към иска на недоволните столичани, обединени в „Група за чист въздух“ се присъединиха още четирима.

Искът е от пролетта на 2017 г. и е заведен от „Спаси София“, „За Земята – Достъп до правосъдие“, Асоциация „Диабет тип 2“, Център за независим живот. Всички те смятат, че Столична община с с действията и бездействията си е нанесла вреда на всички жители, живеещи от 2015 г. в София, пише lex.bg.

В профила на „Група за чист въздух“ преди седмици обясняваха, че който иска може да се присъедини към иска, но не трябва да са прекалено много. ОТ СГС потвърждават, „че само четирима столичани са изпратили молби за присъединяване към иска до 1 окткомври. До 15 октомври ищците трябвало да са наясно с множеството доказателства, представени от Столична община като отговор на исковата молба.

Делото върви вече две години, а подалите иска трябваше да докажат, че имат финансов ресурс да водят дело. Решението бе обжалвано и САС го отмени, и делото се върна в СГС.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата


Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Дърва за огрев

Да чакаш половин година дърва за огрев

Няколко села близо до София все още очакват да си получат дървата за огрев, които …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *