Начална страница / Още / Фандъкова заяви, че се поддържа ясно ниво на инвестициите в образованието
снимка: СО

Фандъкова заяви, че се поддържа ясно ниво на инвестициите в образованието

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че се поддържа много ясно ниво на инвестициите в образователната инфраструктура. Тя каза това при участието си във форума „Европа започва във Вашето село/град/регион“.

“„Щастливи сме, че гражданският диалог на ЕНП започва от София. Европа започва от София. София е град с богата история, но и модерен и динамичен град. За да гарантираме успешното бъдеще на младите хора, най-важни за мен са били инвестициите в образованието. Увеличихме инвестициите 10 пъти в образователна инфраструктура. Държим много ясно ниво на инвестиции в образователната инфраструктура. Предизвикателствата за учителите в класните стаи са огромни“, подчерта столичният градоначалник.

Мнението на Фандъкова е, че проблемите биват решавани когато има сътрудничество между гражданските и родителските организации, местните власти, правителството и държавата като цяло.

Кметът на София изрази и личното си виждане, че за кабинетът на Бойко Борисов образованието е, цитирам: „национален стратегически приоритет“. Полагат се подобаващи грижи за учителите – тези от които най-много зависи качественото образование на подрастващите.

„За миналата есен в София бяха включени около 300 деца допълнително в образователната система. Предизвикателството сега е да ги задържим“, посочи Йорданка Фандъкова и поясни, че ключова роля за развитието на сектора играе професионалното образование.

Тя добави и, цитирам: „Конкуренцията на мобилния телефон е огромна, а насоката на учителя е безценна. Миналата година инвестирахме в образователна инфраструктура 18 млн. лв., а тази година увеличаваме средствата почти двойно“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

БЧК организира празник в Южния парк

Българският червен кръст е организатор на голям празник в Южния парк , Голямата поляна. Забавлението започва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *