Начална страница / Още / Конференция са свободата и състоянието на медиите започна преди 15 минути в София. Гледайте я в лайв стрийм

Конференция са свободата и състоянието на медиите започна преди 15 минути в София. Гледайте я в лайв стрийм

Уводната част на събитието тече в момента. Може да го гледате на живо в стрийма под статията

 

В столицата започна конференция, на която ще се обсъжда състоянието на медиите. Конференцията се нарича „Свобода на медиите и плурализъм: Как да укрепим основен европейски стълб“

Сред организаторите на събитието са Европейската медийна асоциация, Асоциацията на европейски издатели на вестници, Европейска федерация на журналистите заедно с „Репортери без граници“. Както и Медийна организация за Югоизточна Европа и Европейският център за свобода на пресата и медиите.

На конференцията ще се обсъжда и ще се анализира в какво положение е медийната среда в цяла Европа, и съответната държава. Нивото на свободата на словото. За последното според последните чуждестранни проучвания България е на опашката.

Присъстващите видни представители на медийните, журналистически среди, специалисти и др. ще дебатират как да се подобри медийната среда и по какъв начин медиите могат да бъдат стожер на демокрацията и демократичните ценности като цяло. Как могат да бъдат полезни за хората и др.

Допълнително ще се разгледа и въпроса за качеството и ценза на тези, които се занимават с журналистика и как нейното качество да бъде повишено. Ще се говори и за устойчивостта на бизнес моделите свързани с всичко това.

Очаква се присъстващите да предложат какво трябва да се направи за да се гарантира независимостта на медиите в Европа.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Бекет от сериала “Касъл“ изкачи Витоша

Любимата на мнозина актриса, пресъздала образа на Кейт Бекет в поредицата „Касъл“ отново е в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *