Начална страница / Още / Melexis ще разширява високотехнологичното си предприятие в София с 15 000 кв. м

Melexis ще разширява високотехнологичното си предприятие в София с 15 000 кв. м

Melexis – белгийски концерн специализиран в производство на сензори, чипове и интегрални схеми за автомобили, съобщи за намерението си да разшири завода си в столицата. Планът е това да стане постепенно за идните 5 години. В момента предприятието базирано в кв. „Горубляне“ се помещава върху площ от 7500 кв. м., а намерението на компанията е да добави към него още 15 000 кв. м., в които ще се помещават нови отсеци за производство, ще се извършва научно-изследователка дейност, ще има нови складове, както и R&D (рисърч и деволъпмънт) център. За целта компанията ще вложи 75 млн. евра, като за тази година са предвидени 17 млн. евра. Съответно за настоящата година ще се открият допълнителни 150 работни места, като така работещите в обекта ще нарастнат до 575 човека, a до края на планираният пет-годишен период ще се открият още 160 места за служители.

По данни за 2016 г. от местният клон на Melexis са реализирали оборот от близо 33 млн. лева, с повече от около 6,5 млн. лева отчетен приход за 2015 г. А чистата печалба на компанията за 2016 г. е била 2,155 млн., което е 635 млн. лева повече спрямо предходната 2015 г.

Управителят на българското подразделение на Melexis – Силвен Коло споделя със задоволство, цитирам: „Звеното на Melexis в София е най-голямото за компанията и през годините ние растем със стабилни темпове. Нашите планове за последваща инвестиция и растеж показват нашето доверие в бизнес условията и средата тук. В исторически план регионът е бил дом на високотехнологични компании в областта на електрониката, което дава достъп до опитни и талантливи професионалисти и млади специалисти“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

„Да изчистим България заедно“ събра 4123 т отпадъци и над 400 000 доброволци

409 073 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“, а събраният боклук е 4123 тона …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *