Начална страница / Още / Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в „Горна баня“
Снимка: БНТ 2

Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в „Горна баня“

В кв. „Горна Баня“ идният месец март ще се открият млечна кухня и място за социално общуване, предаде БНТ 2. Те ще се намират в т.нар. „Червена къща“ – знакова за квартала сграда. В момента в „Червената къща“ се извършват ремонтно-строителни дейности. До тях се стигна след множество сигнали, че в последните повече от десет години къщата е започнала да се разпада.

Вчера Йорданка Фандъкова бе на мястото за инспекция на строителните дейности, придружена от кмета на район „Овча купел“ – Христина Семерджиева.

Пред журналистите Фандъкова каза, цитирам: „Млечна кухня. Мисля, че това е задължително и много полезно за майките. А също така и приемни за граждани“. По думите и таванските помещения могат да се използват за архив на общината, тъй като такива не достигат.

Стойността на реконструкцията на „Червената къща“ е 270 000 лв., които са осигурени от приватизационния фонд на Столична Община. Краен срок за приключване на ремонта е 25 февруари. Първите посетители на обновената къща се очакват през март.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

На протест излезе Детският радиохор на БНР

След протеста на музикантите от БНР, днес, 20 август, детският радиохор към БНР също излезе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *