Начална страница / Още / Предстои въвеждане на уикенд винетка
винетки
Източник: vesti.bg

Предстои въвеждане на уикенд винетка

Предстои въвеждане на уикенд винетка с времетраене от 12:00 часа в петък до 23:59 часа в неделя. Това предлагат от Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

До края на юли Световната банка ще даде първоначални предложения за цена на новата винетка, както и за цена на тол таксите. Уикенд винетката трябва да бъде по-евтина от седмичната винетка, която в момента струва 15 лв. Целта е да бъдат облекчени хората, които няколко пъти в годината ползват личните си автомобили за почивка през уикендите.

Днес ГЕРБ внесоха в парламента предложения за нови промени в Закона за пътищата. Те целят бързото въвеждане на тол системата. Едно от предложенията е глобата за пътуващите без винетки по пътищата да важи като 24-часов стикер. Той ще дава право на нарушителя да довърши пътуването си. Електронната винетка ще влезе в сила от януари 2019 година. Предложенията предвиждат електронните винетки да са с валидност една година, три месеца, месец, седмица и уикенд, като те ще могат да се валидират и след датата на закупуване.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

Бекет от сериала “Касъл“ изкачи Витоша

Любимата на мнозина актриса, пресъздала образа на Кейт Бекет в поредицата „Касъл“ отново е в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *