Начална страница / Още / Пресконференция на ЦГМ за електронното таксуване

Пресконференция на ЦГМ за електронното таксуване

Утре от 11.00 часа в залата на ЦГМ на булевард „Тодор Александров“ 42 на етаж 5 ще дадат пресконференция представители от ръководството на ЦГМ – Център за градска мобилност – ЕАД. Пресконференцията ще бъде на тема „Въвеждането на нова Система за електронно таксуване и видеонаблюдение“.

На 20 март комисия отвори офертите на 10 кандидати за изграждане на системата. Каква е процедурата и какви са етапите, през които се преминава до окончателното избиране на изпълнител и внедряване на системата, ще обяснят експертите по време на пресконференцията.

Целта на Центъра за градска мобилност е да бъде въведе система, която да позволи използването на един единствен превозен документ, който да прати досегашните перфоратори в историята. Новата система за таксуване предлага удобство – то да се извършва въз основа на времето или на разстоянието на пътуване.

Тя пести време за зареждане и осигурява по-лесно и удобно валидиране на потребителите в превозните средства. Всички пътници ще имат възможност да зареждат единния превозен документ по различен начин – през компютър, мобилен телефон или банкова карта.

Системата има куп предимства, предлага нови възможности за иновативност, които ще подобрят работата на ЦГМ. Подобни системи са внедрени и вече работят и в много други европейски градове.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

Турски уролог прави безплатни консултации на пациенти в София

Турски професор уролог ще консултира безплатно пациенти в София на 28 и 29 септември т. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *