Начална страница / Още / Продава се зала „Универсиада“
източник: БГНЕС

Продава се зала „Универсиада“

По-рано днес стана ясно, че Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба зала „Универсиада“. Стартовата цена за търга е 15.6млн.лв, а срокът за подаване на оферти е 12 юли. Обявата е качена в регистъра на пъбличните продажби.

Застроената площ на имота е 4 130 кв. м. На тази площ се помещават 3 зали, 10 кабинета, радиокабина, осветителна кабина, коментаторски кабини -3 броя и 4 съблекални, информира БГНЕС.

През 2008 г. зала „Универсиада“ беше приватизирана от правителството на НДСВ. По това време беше придобита от „Велдер Билд“ ЕАД, срещу 9.5 млн.лв. „Велдер Билд“ ЕАД има 8.5 млн. лв. задължения към КТБ.

Според доклада на „Аликс Партнърс“, фирмите „Велдер-БГ“, „Велдер Пропъртис“ и „Велдер Билд“ са имали непогасени дългове към КТБ в размер на 39.5 млн.лв. И трите дружества са били вписани като „бушони“ или като „канали за финансиране“.

Според справка от търговския регистър, „Универсиада“ ЕАД има внесен капитал от 7.34 млн.лв, а управител на залата и представител на дружеството е Константин Папазов, който е треньор на баскетболния „Левски Лукойл“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

„Софийска вода” временно спира водата в някои части на столицата утре

На 25 септември 2018 г. (вторник), заради изграждане на ново сградно водопроводно отклонение на ул. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *