Начална страница / Още / Протест и контрапротест за Пирин и Банско

Протест и контрапротест за Пирин и Банско

Решението на Министерски съвет за промените в Плана за устройството на парк „Пирин“ раздели София. Защитниците на природата от „Зелените“ и Коалиция „За да остане природа в България“ са против него. Те искат и оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Протестното шествие е организирано за 11 януари, когато екозащитниците ще се съберат при паметника на Патриарх Евтимий в столицата в18:30 ч. Половин час след това те ще поемат покрай спортното министерство и крайната им точка е мемориала на Първи и Шести софийски пехотен полк, съобщи Борислав Сандов от „Зелените“за Actualno.com.

От Сдружение „Бъдеще за община Банско“ съобщават за организиран от тях контрапротест „Аз искам да карам ски в България“, който също ще е на 11 януари. Те подкрепят решението на министерския съвет, зимните спортове, и искат изграждането на втория кабинков лифт да се случи. Техният сборен пункт е в началото на бул. „Витоша“ откъм НДК в 18:30 ч. Те ще превинат през бул. „Дондуков“, ще завият по „Раковска“ за да достигнат до площад „Александър Невски“.

Сдружение „Бъдеще за община Банско“ съобщават, че участниците в контрашествието ще бъдат развличани непрекъснато от DJ Sprite, световния шампион по бийтбокс Skiller & Atesh и брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers, а озвучаването ще е с парти джип хамър.

Очаква се шествието да достигне до площад „Александър Невски“ към 19:00 ч. където Десислава Добрева ще има концерт, съобщават от община Банско. Любителите на зимните спортове ще бъдат забавлявани още от Елица Тодорова, брейкденсърите от Pachoville Crew и Sofia City Breakers“, братя Пищолски и Тита, Skiller & Atesh, DJ Sprite.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

На протест излезе Детският радиохор на БНР

След протеста на музикантите от БНР, днес, 20 август, детският радиохор към БНР също излезе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *