Начална страница / Още / Развоен център за Европа, Африка и Близкия изток ще открива в София „Кока Кола“

Развоен център за Европа, Африка и Близкия изток ще открива в София „Кока Кола“

Компанията „Кока Кола“ (Coca-Cola) заяви за разкриването на нов Развоен център за информационни технологии в столицата.

В голям мащаб ще се предоставят високоефективни бизнес решения за компанията с акцентиране върху Европа, Близкия Изток и Африка. Развойният център в София се явява шести по ред след САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония, но пък ще е втори по големина, брой на служителите и обема от извършваните услуги, съобщава компания „Кока Кола“.

Там ще работят 130 души – студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани специалисти. Едни от главните области, в които ще се работи ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, мобилни приложения, анализ на данни, роботика, обучения, инфраструктурна и информационна сигурност. Освен това ще се работи и в областта на технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.

В областта на производството на безалкохолни напитки „Кока Кола“ обезпечава 40% от работните места и е работодател на 2 100 души. В Костинброд и Банкя от 2002 г. са издигнати две модерни съоръжения за производство на напитки и минерална вода. Компанията инвестира у нас 550 млн. долара.

Изборът за откриването на центъра в столицата, компанията е направила заради това, че: в България има четирите университета с технологични факултети; намира се в удобна часова зона; удобни и бързи пътувания за регионите, за които ще отговаря; има стабилно управление и поощряване на чуждите инвестиции.

Директорът на центъра Желязко Петров уточни, че „Кока Кола“ и сега работи с България. Това става чрез офисите на водещи компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft. Тя възнамерява през следващата година да разшири мрежата си от партньори.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

На протест излезе Детският радиохор на БНР

След протеста на музикантите от БНР, днес, 20 август, детският радиохор към БНР също излезе …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *