Начална страница / Още / Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й от длъжност

Съдът отстрани Десислава Иванчева и заместничката й от длъжност

Съдът днес отстрани Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова от длъжност.
От съда се мотивираха, че действието е необходимо, за да не бъдат повлияни свидетелите и да не се стига до злоупотреба с власт. Основание за становището на обвинението се оказа депозираната в миналия понеделник заповед, постановяваща освобождаване на заместник-кмета Румен Русев.
Иванчева и Петрова предстои да обжалват съдебното решение. Пиарът на район „Младост” Петър Кърджилов обяви, че госпожа Иванчева иска той да изпълнява длъжността кмет.
Спeциализираната прокуратура внeсе в Спeциализирания наказателен съд исканe за отстраняванe от длъжност на Иванчева. По твърдения на прокуратурата в арестното помещение, в което изтърпява мярката си за неотклонение, Иванчева е приготвяла документи в ролята си на кмет. Оттам ги предавала на лица, които имали разрешен достъп за свиждане. По този начин те достигали до общинската администрация.
Кметът на столичния район „Младост” бе арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с огромна сума пари – седемдесет хиляди евро подкуп от строителен предприемач. В нейния кабинет пък разследващите намерили огромен брой преписки, като за тях се твърди, че са загубени и се употребяват за изнудване.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

времето в София

Ето какво време ни очаква през уикенда

В столицата температурата на въздуха няма да надвишава 28-29 градуса в днешния ден, а от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *