Начална страница / Още / Три изпита се провеждат днес в Софийския университет
източник: offnews.bg

Три изпита се провеждат днес в Софийския университет

Днес са предвиден три кандидат-студентски изпита в Софийския университет: биология, география и събеседване за „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

Писменият изпит по биология вече започна в 9 ч тази сутрин, а по география е предвиден за 14 ч, информира offnews.bg .

Изпитът по биология ще протече в рамките на четири часа и е разделен на два модула. Първият включва тест със задачи и въпроси от учебния материал, изучаван в 8, 9 и 10 клас. Към всеки въпрос/задача са посочени четири вероятни отговора, от които само един е верен.

Във втората част на изпита по биология кандидат-студентите ще трябва да пишат по тема от учебния материал за 9 и 10 клас. Проверяващите ще поставят оценките на база няколко критерия, дали написаното е вярно, дали е достатъчно точно, логично и изчерпателно. Ще се следи за начина, по който се интерпретира наученото и дали зрелостниците умеят да анализират и съпоставят научните факти, способни ли са да изложат и аргументират знанията си, правилно ли си служат с терминологията и каква езикова култура демонстрират.

На събеседването за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ кандидат-студентите ще представят своето портфолио от медийни изяви на личен лаптоп или стандартен звуков носител. Вариантите са няколко: аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и др.

Изпитът по география е също във вид на тест, който ще зададе 100 въпроса – 40 от материала за 9 клас и 60 от материала за 10 клас. Продължителността на изпита е 3 часа и всеки въпрос има само един верен отговор от предложени четири.

Отговорите за тестовете по биология и география ще бъдат качени на сайта на СУ след приключване на изпитите.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Лифтовете на Витоша не работят

Лифтовите съоръжения на Витоша не работят заради силния вятър. Това предупреждават от ПСС, цитирани от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *