Начална страница / Още / Три изпита се провеждат днес в Софийския университет
източник: offnews.bg

Три изпита се провеждат днес в Софийския университет

Днес са предвиден три кандидат-студентски изпита в Софийския университет: биология, география и събеседване за „Музикални медийни технологии и тонрежисура“.

Писменият изпит по биология вече започна в 9 ч тази сутрин, а по география е предвиден за 14 ч, информира offnews.bg .

Изпитът по биология ще протече в рамките на четири часа и е разделен на два модула. Първият включва тест със задачи и въпроси от учебния материал, изучаван в 8, 9 и 10 клас. Към всеки въпрос/задача са посочени четири вероятни отговора, от които само един е верен.

Във втората част на изпита по биология кандидат-студентите ще трябва да пишат по тема от учебния материал за 9 и 10 клас. Проверяващите ще поставят оценките на база няколко критерия, дали написаното е вярно, дали е достатъчно точно, логично и изчерпателно. Ще се следи за начина, по който се интерпретира наученото и дали зрелостниците умеят да анализират и съпоставят научните факти, способни ли са да изложат и аргументират знанията си, правилно ли си служат с терминологията и каква езикова култура демонстрират.

На събеседването за специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ кандидат-студентите ще представят своето портфолио от медийни изяви на личен лаптоп или стандартен звуков носител. Вариантите са няколко: аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и др.

Изпитът по география е също във вид на тест, който ще зададе 100 въпроса – 40 от материала за 9 клас и 60 от материала за 10 клас. Продължителността на изпита е 3 часа и всеки въпрос има само един верен отговор от предложени четири.

Отговорите за тестовете по биология и география ще бъдат качени на сайта на СУ след приключване на изпитите.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Обявиха второто класиране на кандидат-студентите за 2018/19 г. в СУ

Софийският университет обяви второто класиране на кандидат-студентите за учебната 2018/2019 г. От първото класиране 4 248 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *