Начална страница / Още / Водещ хирург, който бори диабет 2 с операция, ще гостува в София
източник: fakti.bg

Водещ хирург, който бори диабет 2 с операция, ще гостува в София

Д-р Турул Демирел е един от най-тачените хирурзи в съседката ни Турция. Той пристига в столицата на 5 май и ще консултира безплатно болни от диабет и хора с наднормено тегло.

Топ хирургът е поканен от Здравния информационен център „Медикъл Караджъ“ по повод инициативата българските пациенти да получат достъп до съвременните медицински методи със съдействието на водещите специалисти и клиники в световен мащаб. Демирел ще консултира всички желаещи пациенти в София.
Д-р Тургут Демирал е един от пионерите в прилагането на „илеална интерпозиция“, която съдейства за контрол на кръвната захар без да се налага да се използват медикаментисподеля Факти.

Тази оперативна намеса предизвиква изместване на хормонално най-активната част от червата. Тя не причинява малабсорбция на хранителни вещества. Ефектът е изцяло хормонален.

Според статистиките, 85% от оперираните пациенти след изписването от болницата не използват инсулин. При 5% от пациентите намалява използването на инсулина, а при 10% – в рамките на няколко месеца медикаментозното лечение напълно приключва.

Оперативната интервенция е лапароскопска и се осъществява през 6 малки отвора, без да се налага правенето на разрез на корема.

Тази операция се прилага успешно при хора, страдащи от диабет 2 на 18 до 70 годишна възраст. Не се препоръчва за страдащи от диабет тип 1 и такива, които успешно успяват да регулират диабета медикаментозно.

Всички желаещи да направят консултация, могат да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0895 770 869.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

промени в движението

Без съществени промени в движението през следващите дни

От ЦГМ информират, че ще бъде наложено ограничение за движението в центъра. На 15.07 е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *