Начална страница / Още / Водещ хирург, който бори диабет 2 с операция, ще гостува в София
източник: fakti.bg

Водещ хирург, който бори диабет 2 с операция, ще гостува в София

Д-р Турул Демирел е един от най-тачените хирурзи в съседката ни Турция. Той пристига в столицата на 5 май и ще консултира безплатно болни от диабет и хора с наднормено тегло.

Топ хирургът е поканен от Здравния информационен център „Медикъл Караджъ“ по повод инициативата българските пациенти да получат достъп до съвременните медицински методи със съдействието на водещите специалисти и клиники в световен мащаб. Демирел ще консултира всички желаещи пациенти в София.
Д-р Тургут Демирал е един от пионерите в прилагането на „илеална интерпозиция“, която съдейства за контрол на кръвната захар без да се налага да се използват медикаментисподеля Факти.

Тази оперативна намеса предизвиква изместване на хормонално най-активната част от червата. Тя не причинява малабсорбция на хранителни вещества. Ефектът е изцяло хормонален.

Според статистиките, 85% от оперираните пациенти след изписването от болницата не използват инсулин. При 5% от пациентите намалява използването на инсулина, а при 10% – в рамките на няколко месеца медикаментозното лечение напълно приключва.

Оперативната интервенция е лапароскопска и се осъществява през 6 малки отвора, без да се налага правенето на разрез на корема.

Тази операция се прилага успешно при хора, страдащи от диабет 2 на 18 до 70 годишна възраст. Не се препоръчва за страдащи от диабет тип 1 и такива, които успешно успяват да регулират диабета медикаментозно.

Всички желаещи да направят консултация, могат да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0895 770 869.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Лифтовете на Витоша не работят

Лифтовите съоръжения на Витоша не работят заради силния вятър. Това предупреждават от ПСС, цитирани от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *