Начална страница / Още / Зачестяват случаите на нападения над екипите на ЦСМП в София

Зачестяват случаите на нападения над екипите на ЦСМП в София

Ескалират случаите на нападения над екипи на ЦСМП в София. Само за тази година се съобщава за 10 случая на физическа саморазправа с медици от „Спешна помощ“ от страна на пациенти. Заканите срещу екипите на лекарите са се превърнали в ежедневие, като често възникват и скандали между тях и тези които са извикали линейката.

Катя Сунгарска – говорител на ЦСМП София пояснява, че нападенията над медиците обикновено се извършват от хора в неадекватно състояние, причинено от употребата на алкохол и наркотични вещества.

„Често се случва и хора, които смятат, че линейката трябва да стои до входа им и когато те имат проблем, веднага екипът да стигне до тях, а когато ние не отидем на първата минута, а отидем на осмата или на десетата, вече това предизвиква агресия най-вече у близките“, коментира Сунгарска.

Същевременно екипите на „Спешна помощ“ са разигравани от пациенти, които нямат нужда от неотложна медицинска помощ.

Сунгарска пояснява, цитирам: „Тези пациенти, които викат линейка, защото имат 38 градуса температура, защото са си изкълчили пръста или защото от една седмица ги боли нещо, те са най-агресивните. Това сме го установили в практиката. От много отдавна е така“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Новините в София: Най-важното за деня, 22 септември

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 септември. Спортна зона …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *