ПОСЛЕДНИ:
Начална страница / Председателство на ЕС / България пое ротационното председателство на Съвета на министрите на културата

България пое ротационното председателство на Съвета на министрите на културата

Страната ни пое ротационното председателство на Съвета на министрите на културата на държавите от Югоизточна Европа. Председателството ще е в ръцете на България за период от една година.

Това се случи на заседание на Съвета, проведено в Сараево. Новината съобщиха чрез пресцентъра на Министерството на културата. На проведения форум министърът на културата господин Банов съобщи, че страната ни ще поднови проучванията на възможностите да се създаде и да приеме Стратегия за развитие на региона на Югоизточна Европа посредством култура, културно и природно наследство и индустриите, свързани с тях.

През българското председателство предстои да бъдат обсъдени теми като разширяване на сътрудничеството за съхраняване и за популяризиране на българското културно наследство. Ще се обсъдят и възможностите за създаване на перманентен секретариат и на финансов механизъм, който да подкрепя изпълнението на различни общи проекти и дигитализацията, както и разширяването на сътрудничеството с ЮНЕСКО.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

В София започва конференция относно европейският бюджет

Конференция на високо равнище с участието на Гюнтер Йотингер – комисар по бюджет и човешки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *