Начална страница / Председателство на ЕС / Среща в София на генералните директори за училищната политика от държавите в ЕС
снимка: bTV

Среща в София на генералните директори за училищната политика от държавите в ЕС

Генералните директори за училищното образование ще се срещнат в София. Срещата е част от календара със събития заложени в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Форумът ще се състои на 13 и 14 март т. г. и е традиционно събитие, провеждащо се по време на всяко ротационно европредседателство. В него ще вземат участие представители от всички държави от Европейския Съюз. Това са директори и специалисти отговарящи за предучилищно и училищно образование. Информацията е от официалният уеб портал посветен на европредседателството на страната ни.

На Генералните директори за училищното образование ще бъдат представени резултатите от дейността на Работната група за училищата за периода от 2016 до 2018 г. Групата оперира по програмата “Образование и обучение 2020”. Ще се акцентира на теми, като професионалното и кариерно развитие на учителите, прозрачността и мобилността, моделите за атестиране, събирането и анализиране на информация, управление на качеството и др.

На новата работна група в сферата на обучението и грижите в ранна детска възраст ще бъде представен и мандата за периода 2016-2018 г. Тя ще се занимава с осигуряването на достъп, обучение и грижи от най-ранна детска възраст, определяне на индикатори за измерване на качеството на функциониране на системите за предучилищно образование.

Участниците в срещата ще дискутират и за това как се вписва училищното образование във визията за Европейското образователно пространство до 2025 г. Ще се наблегне на темата за изучаване на чужди езици, признаването на дипломи за завършено образование между държавите членки на ЕС. Както и относно обучението в странство. Ще се акцентира и над качеството на обучението и грижите за подрастващите в ранна детска възраст.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Ето какво ще похапват лидерите на Европа при срещата на високо равнище в София (СНИМКИ)

Продуктите са био и родно производство. В менюто са включени и традицинните за България кюфтенца …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *