Начална страница / Райони на София / район "Банкя", СО / Район „Банкя“ се включва в кампанията „Капачки за бъдеще”

Район „Банкя“ се включва в кампанията „Капачки за бъдеще”

Днес в район Банкя официално бе обявен старта на националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще”. Целта е да се купят кувьози за недоносени бебета с парите от предадените за рециклиране капачки. За да осъществят това, се съюзиха район „Банкя”, „Кока Кола” ХБК България и агенция „Апра”.

Банкя е първият от столичните райони, в който са поставени специални метални контейнери и ще послужи за пример на останалите.

В 15:00 ч. днес на централната алея на парк „Кестените” официално откриха контейнера за събиране на капачки. Там бяха Александра Александрова от район „Банкя”, Ива Митровска, Десислава Данаилова, Иван Манев и други служители от „Кока Кола” ХБК България, Мария Ненкова и Лора Василева от агенция „Апра”. Там беше и човекът, който е предложил това да се случи – Марио Илиев.

Лазар Радков от кампанията „Капачки за бъдеще” припомни, че вече са закупени два кувьоза след акции на кампанията – за Червен бряг и Чирпан. Общо от трите кампании има набавени средства за 6 кувьоза. Броят им нараства с всяко следващо издание. Още един метален контейнер се намира близо до парк „Ротонда”. Събирателен пункт за капачки е и СБР „Ясен”. Представители на местния бизнес също ще помогнат в събирането на капачки.

С новите кувьози ще бъдат предотвратени множество увреждания на очите на бебетата, което е факт при старата техника.

„Един дребен на пръв поглед жест, като пускането на капачка в контейнера, може да се окаже съдбоносен за едно малко същество, което идва на белия свят.“

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата


Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Банкя

Екопътеката в Банкя е обезопасена от свлачище

“Пътеката на здравето” в Банкя вече е обновена и готова да приема посетители. 420 куб. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *