Начална страница / Райони на София / район "Красна поляна", СО / Опасен надлез на булевард „Никола Мушанов“ застрашава живота на пешеходците

Опасен надлез на булевард „Никола Мушанов“ застрашава живота на пешеходците

Камъни и отделни части падат от конструкцията на надлеза на булевард „Никола Мушанов“, който се намира в квартал „Красна поляна“. Сигналите са подадени от граждани. Те настояват съоръжението да се ремонтира преди да се случи някой нещастен инцидент.

На място ясно личи, че половината от надлеза е боядисан, но въпреки това арматурата му се вижда. При преминаването по него се забелязва, че има дупки в частта на надлеза, предназначена за пешеходци. Също така по част от конструкцията се вижда ръжда. Мазилка и камъни са паднали и по тротоарите, които всъщност са пътя на гражданите към четирите спирки на градския транспорт, а също и върху релсите на трамваите, минаващи под съоръжението.

С всеки изминал ден състоянието на надлеза на булевард „Никола Мушанов“ се влошава. След студовете през февруари е станало особено критично.

Столичната община вече е запозната с проблема. От там обясняват, че надлезът е бил собственост на бившия електрокарен завод „Шести септември“. Той вече не съществува. Район „Красно село“ се занимава с поддръжката. През годините са извършвани частични ремонти. От Общината обещават да направят обследване, което да проучи какво е моментното състояние на надлеза, след което той да бъде ремонтиран. Не се ангажират обаче със срок до кога това предстои да се случи.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

Започна сезонът на димящите комини във „Факултета“

Комините в столичния „Факултета“ в район „Красна поляна“ запушиха усилено. Падането на температурите подпали печките, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *