Начална страница / Райони на София / район "Лозенец", СО / Изграждането на ул.“Могилата“ в София се бави заради отчуждителни процедури
източник: Нова ТВ

Изграждането на ул.“Могилата“ в София се бави заради отчуждителни процедури

По повод излъчен на 18 март репортаж за плачевното състояние на ул.“Могилата“, общинският съветник Стафан Марков е направил запитване за причините, поради които няма решене на проблема.

От администрацията на район „Лозенец“ отговорили на Марков, че на Столична община е предложено да започне процедура по изкупуване на частните имоти, които са по ул.“Могилата“, но общината не е предвидила бюджет за отчуждаване на проблемните имоти.

От отговара става ясно, че има одобрен улично регулационен план на местност „Витоша ВЕЦ – Симеоново“, в който присъства и въпросната улица, но той не е приложен точно заради висящите отчуждителни процедури, комрнтира citybuild.bg.

източник: http://citybuild.bg

Наложително е изграждането на съоръжения за отводняване на платното по цялото продължение на улицата. Ще бъде направена и цялостна рехабилитация на пътната и тротоарните настилки. От администрацията са категорични, че е изготвен проект, има и разрешение за строеж, но финансиране за тази година не е предвидено. От Столична община информират, че проектът е включен в инвестиционната програма и ремонтът ще се извършва поетапно.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

“Лозенец” осъмва с нов пазар

Есента ще зарадва столичани с нов пазар, съобщават от акционерно дружество “Пазари Изток”. Предвижда се реконструираният пазар “Сребърна”, намиращ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *