Начална страница / Райони на София / район "Люлин", СО / Вход за пример в столичния квартал Люлин
вход люлин
Бл. 226, ж.к. Люлин

Вход за пример в столичния квартал Люлин

В социалните мрежи от няколко дни всички говорят за приказния вход в столичния квартал Люлин, който жителите са успели да създадат и съхранят.

Входът за пример се намира в бл. 226. Огромна роля за сегашното му състояние играе художник, живеещ в същия вход. Пред екип на Нова ТВ живущите показаха какво са създали за техния комфорт и удобството на техните деца.

Стълбището е постлано с червен килим. В главния вход до пощенските кутии има поставени огледала, както и чадъри, с които живущите да изпращат гостите си в дъждовно време. За да придобие модерно и същевременно ретро излъчване, има поставена шевна машина и стар, но запазен радио апарат. Асансьорът е облепен с красиви цветни фигурални и флорални мотиви, за да създава впечатление и положителни емоции в посетителите. В задния вход е поставена маса и диван. Там се събират живущите на общи събрания или мероприятия, а в дъждовните летни дни децата играят игри. На масата има бисквити и мед, които са на разположение за всички. Има и малка обособена кухня, с достъп до малка мивка, от която децата да пият вода. Има също и хладилник, в който всеки може да оставя или да ползва напитки и храна.

Жителите на нестандартния вход в Люлин са се погрижили и за междублоковото пространство. Засадили са цветя, има и поставени са хамаци за отдих. Предстои изграждане на беседка по проект „Зелена София“.

За всички удобства, които са си осигурили, живущите в блока са ползвали лични средства.

Информация за това столично бижу беше дадена от актьора Борис Кашев, който е направил рожден ден там.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

Столична библиотека и „Споделени книги“ в „Люлин“

Столична библиотека ще бъде в парк „Люлин“ със своята „Зелена библиотека“ на 15 септември 2018 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *