Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Десислава Иванчева – кмет на район „Младост“, подаде сигнал до прокуратурата поради съмнение за фалшифицирани документи

Десислава Иванчева – кмет на район „Младост“, подаде сигнал до прокуратурата поради съмнение за фалшифицирани документи

Кметът на „Младост“ е подал сигнал за съмнителни документи

 

Сигнал до Софийска районна прокуратура и до началника на 7 РПУ – СДВР е подаден от кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева във връзка със сериозни съмнения за подправяне на документи подадени от инвеститор.

В администрацията на район „Младост“ са внесени документи за утвърждаване на инвестиционни проекти и издаване на позволение за строеж на сграда на 7 етажа, която е със смесена общественообслужваща функция.

Сградата ще бъде на ъгъла между ул. „Свето Преображение“ и ул. „Д-р Атанас Москов“. От район „Младост“ са поискали допълнителни документи, които са предоставени на 16 март. Когато екипът от съответната служба в район „Младост“ е преглеждал допълнителните документи е констатирал видими следи, говорещи за манипулация. Забелязано е очевидно различие и липсващо сходство на подписите в подадените допълнително документи.

Това което е забелязано, е че все едно един и същи човек ги е положил, няма и разлика в цвета на мастилото на химикалката. Съмненията на ръководството на район „Младост“ са сериозни. Те имат съмнения, че представените документи не са истински и подписите не принадлежат на лицата, които би трябвало да са ги издали.

Освен че подписите са различни, в проектната документация има и доста подлепвания по страниците в графичната част, като по този начин е скрит и част от текста. Подлепване има и в документа, който е със заглавие „ПРОЕКТ“. Те са поставени върху името на обекта и върху проектантите, с които е съгласувано.

В подадения от кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева сигнал до прокуратурата пише, че от решаващо значение за законността на производството по одобряване на инвестиционни проекти и издаване на позволение за строеж е да се определи авторството на подписите на съгласувалите проектанти.

Освен това основно задължение на администрацията от района е да не позволява строежи, които противоречат на законовите изисквания. Те трябва и да не застрашават здравето и живота на хората.

Необходимите документи са предоставени от кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева на отговорните институции. По случая се очаква пълна проверка.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Заради авария кв.“Младост – 1“ остава без топла вода

Авария е причината софийския квартал „Младост -1“ да остане без топла вода днес. От „Топлофикация …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *