Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Десислава Иванчева с отчет за свършената работа през Октомври

Десислава Иванчева с отчет за свършената работа през Октомври

Столичния район Младост разпространи отчет за свършеното през месец Октомври, което споделяме без редакция:

Предоставяме информация на гражданите на Район „Младост“, за изминалия месец октомври 2017г., за всичко свършено от служителите на районната администрация, както и всичко случило се в рамките на „Младост“ – празници, чествания, спортни мероприятие, доброволчески инициативи и дарения.

 • Броят обработени преписки, от деловодството на Общината, за месец октомври е 4 463.
 • Жителите на „Младост 2“, в района на бл. 203 се радват на новоизградена и асфалтирана алея. Тази зима няма да газят в калта, идващи от близката метростанция и магазини, жители на бл. 203, преминаващите и от бл. 214, 213, 215.
 • На 18 октомври 2017 г. в Детска градина 123 „Шарл Перо” в кв. Горубляне се проведе спортен празник под надслов „Детска олимпиада”.
 • Състоя се първият етап на Първенството по футбол 2017/2018г. в район „Младост. Победители са: в групата 5 – 7 клас – I-во място – 128 СУ „Алберт Айнщайн“, в групата 8-10 клас – I-во място – 39 СУ „Петър Динеков“, в групата 11-12 клас – I-во място – 128 СУ „Алберт Айнщайн“.  Всички те се класират за втория етап на ученическите игри „Зони“;
 • Проведе се „Ден на Доброволчеството“, организиран от Община „Младост“ с главното съдействие на фирма WMweare България. Нейни служители боядисаха катерушките и пейки до бл. 356;
 • Патронни си празник 144 СУ „Народни будители“, в „Младост“, отбелязаха с богата културна програма. Освен нея, се проведоха и практически симулации по безопасност на движението, оказване на първа помощ при бедствия и аварии, щафетни игри, викторини, колоездене.
 • Текат усилени строително-ремонтни дейности, на различни точки в Младост – изграждат се нови детски площадки, реновират се стари, както и пейки, поставят се кошчета, подменят се огради и се извършват други ремонтни дейности на училища и детски градини.Извършва се кастрене на клони, засаждане на нова растителност.
 • Внесохме аргументрано възражение, с проблемните точки в новия проектозакон за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столична община, който много пряко и фрапиращо касае жителите на Младост на 26.10.17г. в парламента (вх.номер КРП-722-00-7).
 • Започна доставянето на материалите на спечелилите собственици на етажна собственост, кандидатствали по програмата на Столична община „Зелена София“ за 2017г. В Младост спечелилите проекти са 12. Материалите, който ще получат спечелилите са: пейки, кошчета, кашпи, антипаркинг колчета, фиданки, цветя, инструменти, техника.
 • Проведе се обществено обсъждане на промяната на подробен устройствен план на комплекса „Гранд Каньон” на „Гаранти Коза – България“ на 5.10.17г., което протече при изключително голям интерес.
 • „Младост“ се сдоби с нова фитнес площадка, от направено дарение от фирма Credissimo, намираща се между ул. Филип Аврамов и ул. Божан Ангелов, срещу 131-во СОУ “Климент Аркадиевич Тимирязев”. Съоръжението е с капацитет 26 души и е пригодено за хора от всякакви възрасти, като предлага възможността за разнообразни физически упражнения и натоварване на всички мускулни групи.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Район „Младост“ иска от президента вето на Закона за застрояване на столицата

От Столичния район „Младост“ поискаха от президента Румен Радев да наложи вето на Закона за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *