Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Детската площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в „Младост“ се ползват за паркинг
Снимка: helpbook

Детската площадка и околните зелени площи между бл. 335 и 336 в „Младост“ се ползват за паркинг

Автомобили паркират върху детска площадка и зелени площи в район „Младост“ – пространството около блокове 335 и 336 в София. Такава информация е публикувана в уебсайта за сигнализиране на нередности helpbook.info.

Човекът сигнализирал за тази нередност е написал, цитирам: „В регистъра на Столичната община тази площадка е под номер 15.098 и се нуждае от ремонт и ограждане, за да не навлизат и паркират леки коли между игралните съоръжения. Зелените площи около площадката може би също трябва да бъдат оградени, за да не може и върху тях да паркират автомобили“.

Авторът на публикацията, изразява недоволството си питайки дали отговорните инспектори не знаят за случващото си или просто са прекалено мързеливи за „да се отлепят от бюрата си и да си вършат работата“. По негово мнение, ако инспекторите си вършат работата в бюджета на СО могат да се влеят допълнителни средства, с които, например, могат да се изградят законни паркинги. И допълва, че те не биха били „толкова близо, като да си паркираш под балкона, но пак ще са удобни за ползване по местоживеене“.

Будният гражданин изразява недоволството и разочарованието си от това, че у нас законите масово не се спазват, и дава за пример Солун, където ако нещо такова се случи, нарушителите ще получат солени глоби и втори път не биха помислили да паркират на нерегламентирани места.

Анонимният гражданин е посочил, че в този район има достатъчно места за паркиране, но притежателите на превозни средства предпочитат да паркират колите си там където им е най-лесно и удобно, независимо, че така вредят на зелените площи и запушват тротоари и детски площадки.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Заради авария кв.“Младост – 1“ остава без топла вода

Авария е причината софийския квартал „Младост -1“ да остане без топла вода днес. От „Топлофикация …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *