Начална страница / Райони на София / район "Младост", СО / Владимир Клисуров подаде оставка от поста временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост“

Владимир Клисуров подаде оставка от поста временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост“

На този пост той назначи арх. Румен Русев

 

Определеният да изпълнява длъжността кмет на район „Младост“ в София Владимир Клисуров съобщи че подава оставка. Преди дни в социалните мрежи той обяви своето решение, а днес реши и пред медиите да посочи мотивите си.

Клисуров каза, че не е достатъчно компетентен за този пост и не може да взема решения по преписките за строителството в района. Все още не може да се каже кой сега е кметът, тъй като е много сложен юридически въпросът с неговата оставка.

Днес сутринта Владимир Клисуров е подал оставката си по електронен път до Столичния общински съвет, до кмета на столицата Йорданка Фандъкова и до Десислава Иванчева, която все още е районен кмет на „Младост“. Но тъй като тя е в ареста заради подкуп не може да подпише оставката му.

Клисуров излиза в отпуск и е назначил арх. Румен Русев временно да изпълнява длъжността кмет на „Младост“, докато технически се реши въпросът.

 

Клисуров заяви: „Технически днес я подадох. Адресирах я до кмета на София, до Столичен общински съвет и до кмета на района. И юристи има по моя казус, кой всъщност е кмета на района, кой би могъл да ми я приеме.“

 

 

На въпроса на журналист от БНТ към арх. Румен Русев дали той ще започне да разписва преписките, след като Клисуров е казал, че не желае да си цапа ръцете с окепазяването и застрояването на „Младост“, архитектът отговори: „Да, ще си изцапам ръцете“ и допълни, че ще подпише всички стигнали до него преписки.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

В район „Младост“ са горди с инициативата „Детско полицейско управление“

В 82 ОУ „Васил Априлов“ в кв. „Горубляне“ бе поставено началото на една интересна обществено- …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *