Начална страница / Райони на София / район "Нови Искър", СО / Столична община раздава пелетни печки в „Нови Искър“

Столична община раздава пелетни печки в „Нови Искър“

Жителите на район „Нови Искър“ могат да кандидатстват до 8 февруари, за да  получат пелетни печки за отопление. Това е пилотна инициатива и е част от Програмата за подобрение качеството на атмосферния въздух на Столична община до 2020 г. Според нея е предвидено безвъзмездно да се подменят 30 стари домакински горивни инсталации, които са на твърдо гориво – дърва и въглища, с нови пелетни печки като се осигурят нужните за отопление пелети за един отоплителен период.

Всички живеещи в район „Нови Искър“ могат да заявят желанието си за получаване на екологичната пелетна печка. Подборът ще бъде направен въз основа на предварително изработени и одобрени от постоянната Комисия по Околна среда в СОС изисквания. Водещи ще са социалните критерии като: самотни майки, домакинства с деца с увреждания, хора с ТЕЛК и др.

На 16 януари 2018 г. от 19:00 часа в ритуалната зала на районната администрация в гр. Нови Искър, на гражданите ще бъде разяснено какво е значението на проекта и ще им се дадат практически насоки как да попълнят заявленията си за кандидатстване.

Избран по този проект е район „Нови Искър“ тъй като е с най-голям брой малки населени места. През първите три години администрацията ще проверява дали за новите отоплителни печки се използват единствено пелети.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Тази неделя в Мировяне ще се проведе спортен празник, включващ състезание с колела, волейболен и футболен турнир

За поредна година в Мировяне, част от столичния район „Нови Искър”, ще се проведе спортен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *