Начална страница / Райони на София / район "Оборище", СО / Фандъкова и Цолов провериха разширението на сградата на Първа английска езикова гимназия в район „Оборище“ (ГАЛЕРИЯ)
Фандъкова и Васил Цолов
Фандъкова и Васил Цолов

Фандъкова и Цолов провериха разширението на сградата на Първа английска езикова гимназия в район „Оборище“ (ГАЛЕРИЯ)

Кметът на столицата и кмета на район „Оборище“ инспектираха строежа на разширението към Първа английска гимназия и 112-о училище.

Вчера, 22 май, Йорданка Фандъкова, кмет на столицата, в присъствието на кмета на община „Оборище“ Васил Цолов направи инспекция на строежа по разширението на Първа английска гимназия и 112-то ОУ.

Изграждащият се корпус ще има 22 учебни стаи и физкултурен салон. Г-жа Фандъкова сподели задоволството си от това, че ученици и учители ще посрещнат Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с почти готов четириетажен корпус.

Столичният кмет увери всички, че строежът ще е готов до месец юни и допълни, че е гласуван бюджетът за изграждане на втория допълнителен корпус за гимназията.
Тъй като в настоящата сграда приютява две училища, се налага възможно най-бързо разширяване на базата. Така учениците ще могат да учат в една смяна.

Бюджетът, предвиден за строежа, е 4 млн. лв., които са от продажбата на Общинска банка.

Отново с пари от продажбата на Общинска банка през летния период ще стартира ремонтът на 17 софийски училища и детски градини.
Кметът на район „Оборище“ е възложител процедурите по разширението на гимназията.

Според Васил Цолов вторият етап от разширението може да започне още на 26 юни. Той сподели, че Топлофикация присъединява инсталацията си и през новата учебна година помещенията ще са напълно готови да посрещнат децата. До 25 август се очаква да приключи и обзавеждането на готовия корпус.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

Фермерски изкушения на фестивала в парка „Заимов“

Около 10 000 посетители се очакват фермерския пазар тази неделя в парка „Заимов“, съобщават от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *