Начална страница / Райони на София / район "Студентски", СО / Мъници на гости на „София квартет“ към Софийска филхармония по инициатива на Столична община – район „Студентски“
София квартет - район Студентски /студентски град/

Мъници на гости на „София квартет“ към Софийска филхармония по инициатива на Столична община – район „Студентски“

За втора поредна година Столична община – район „Студентски“ ще заведе децата от детските градини на територията си, на репетиция на елитния „София квартет“ към Софийска филхармония.

Гостуването на малчуганите е по проекта на администрацията „Зад кулите“, който има за цел да изгради познания и да създаде интерес към изкуствата. За да запознае малчовците със същността на работата на музикантите, както и с функциите и отговорностите на всички ангажирани с музиката в институцията лица (от директора до озвучителя), инициативата се фокусира върху процеса по създаване на произведение на изкуството – в случая репетиционния период.

На 13 април от 10 ч. в Камерна зала България, музикантите от „София квартет“ ще запознаят своите малки, но скъпи гости с историята на инструментите, спецификите на звука, ще им разкажат интересни факти от биографията на велики композитори, ще ги научат какъв е етикетът по време на класически концерт. Специално за децата на „Студентски“ артистите ще изпълнят интригуваща програма с валсове и танга.

„Зад кулисите“ е част от Календара на културните събития на Столична община

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Столица.bg

Виж също

На 17 април деца от детските градини на район „Студентски“ ще посетят факултета по приложни изкуства на Националната художествена академия

В утрешния ден, на 17 април 2018 година предстои деца от детските градини в район …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *