Начална страница / Райони на София / район "Триадица", СО / След инфраструктурното обсъждане за кв. „Манастирски ливади – Изток“

След инфраструктурното обсъждане за кв. „Манастирски ливади – Изток“

На състоялото се публично обсъждане за инфраструктурното развитието на кв. „Манастирски ливади – Изток“, главният архитект на Столична община Здравко Здравков заяви, че в София няма да се строят нови сгради, ако теренът за строежа им не граничи с общински, за да се създаде нужната инфраструктура. Здравков допълни, че вече не дава разрешителни за строеж с подписан договор за право на преминаване, тъй като това пречи на изграждането на улиците.

И като потвърждение, че това важи за всички, каза, че не е дал разрешение за нов строеж и на свързваната с Валентин Златев Джи Пи груп.

В обсъждането участваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на СОС Елен Герджиков, зам. – кметове, общински съветници.

Живеещите в квартала поискаха да се построят училище, детска градина, здравно заведение; в квартала да има зелени площи, да се оправи инженерната и транспортна инфраструктура. Тези свои искания те поставиха и в края на октомври, когато протестираха близо до дома на Йорданка Фандъкова.

Главният архитект поясни, че вече има разрешение за строеж на детска градина, процедурата за училището е в съда и предстои подписването на договор за осигуряване на достъп на живеещите в квартала през паркинга на голяма верига детски магазини. До този момент 170 дка са вече на общински, но трябва още 300 дка. да бъдат отчуждени за изграждането на инфраструктурата в квартала, а за това ще са необходими 55 млн. лева.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Таен запис доказва прием против правилата на деца в детска градина в район „Триадица“

Родители изпратили запис, доказващ прием против установените правила в столичната градина „Буката“, район „Триадица“, до …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *