Начална страница / Райони на София / район "Витоша", СО / Ограда в реституиран имот затвори достъпа до блок в столичния квартал „Павлово”

Ограда в реституиран имот затвори достъпа до блок в столичния квартал „Павлово”

Притежател на реституиран парцел постави около него ограда и затвори достъпа до блок в квартал „Павлово”, който се намира на метри. През 90-те години той е успял да върне полученото преди 1989 г. обезщетение за отчуждения имот. Така получил обратно двора на баба си и сега смята да строи.

От живеещите в блока са подавани жалби до председателя на Столичния общински съвет и до главния архитект, но все още няма отговор. Притеснени са, че достъпът до входа е ограничен и това възпрепятства отиването на пожарна и на линейка. Собствениците на апартаментите казват, че са откупили правото на строеж, имат нотариални актове от 1996 г. Затова те питат – кой и защо е разрешил този поземлен имот да се появи във вече урегулиран поземлен имот.

Инж. Теодор Петков – кмет на район „Витоша”, определя ситуацията като абсурдна и допълни, че ще се изиска преписката от МФ, за да се види как са се случили всички тези обезщетения, какво е плащано.

Така е върнато и мястото от другата страна на блока в „Павлово” и скоро на паркинга ще се строи жилищна сграда.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Автобусите 111 и 260 разцепиха жилищни сгради в локалното на „Димитър Петков“

Автобусите по линиите 260 и 111 причиняват щети на къщите на бул. Никола Петков. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *