Начална страница / Ремонти и задръствания / През чукащата на вратата пролет започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“

През чукащата на вратата пролет започва ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“

Ремонтно-строителните дейности по обновяването на ул. „Граф Игнатиев“ стартират през идващата пролет. Срокът за изпълнение е до есента на настоящата година. Дали ремонта ще бъде извършен в срок, фактор ще бъдат и атмосферните условия в София.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев посочи, че е предвидено няколко столични улици да бъдат реновирани през 2018 г. И подчерта, че ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ ще е един от най-тежките, тъй като водопроводната и електрически мрежи, които минават под улицата не са подменяни от няколко десетилетия.

„Основното предизвикателство е за фирмите оператори на съответните мрежи. Те ще работят и преди нашия изпълнител, а впоследствие нашият изпълнител ще трябва да подмени релсовия път, да постави ново осветление и настилки“, добави зам.-кметът.

Евгени Крусев информира, че обновяването ще се случва на няколко етапа. В първият от него ще се наложи затваряне на участъка от ул. „Алабин“ до ул. „Георги Раковски“, в това число и пл. “ Петко Р. Славейков“. Настоящият фонтан на площада ще бъде подменен, добави Крусев.

След приключване на ремонтно-строителните дейности в тази зона, ще се работи по участъците между ул. „Георги Раковски“ и бул. „В. Левски“. А след това от бул. „В. Левски“ до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

За месец затварят улици заради ремонта на „Граф Игнатиев“

Временно се забранява влизането на пътни транспортни средства в участъци на ул. „Княз Александър I“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *