Начална страница / Ремонти и задръствания / През уикенда ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

През уикенда ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

В петък срещу събота, от 00:00ч. ще бъде затворено за движение кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като движението там ще бъде спряно за целия уикенд.

На 11-ти и 12-ти август участъкът ще бъде цялостно фрезован и асфалтиран, като ще се положи и нова пътна маркировка. През този период за по-голямо улеснение е нужно да се ползват обходните маршрути през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

Очаква се движението при кръстовището да бъде възстановено на 13-ти август (понеделник). Веднага след това започват пътни работи по бул. „Васил Левски“, в посока от университета до паметника на Васил Левски. За близо месец там трябва да се ремонтират пътните платна и тротоарната настилка от страната на Националната художествена академия.

Предвижда се цялостно преасфалтиране на платната и обновяване на единия тротоар. Работата ще се извършва поетапно и движението няма да бъде спирано.

От понеделник (13 август) ще стартират ремонтните дейности по бул. „България“, в участъка между бул. „Акад. И. Е. Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“. Там ще се ремонтира пътното платно в посока „Бояна“, а движението ще се извършва двупосочно в другото платно.

Друг планиран ремонт, който също ще започне от 13-ти август е този на бул. Арсеналски“. Там ще се работи по пътните платна и тротоарите, а движението няма да бъде цялостно затваряно, а само временно ограничавано.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Йорданка Фандъкова ще провери ремонта на бул.“България“

Днес, 20 август, от 12.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи проверка на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *