Начална страница / Ремонти и задръствания / През уикенда ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

През уикенда ще бъде затворено кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

В петък срещу събота, от 00:00ч. ще бъде затворено за движение кръстовището на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като движението там ще бъде спряно за целия уикенд.

На 11-ти и 12-ти август участъкът ще бъде цялостно фрезован и асфалтиран, като ще се положи и нова пътна маркировка. През този период за по-голямо улеснение е нужно да се ползват обходните маршрути през бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“.

Очаква се движението при кръстовището да бъде възстановено на 13-ти август (понеделник). Веднага след това започват пътни работи по бул. „Васил Левски“, в посока от университета до паметника на Васил Левски. За близо месец там трябва да се ремонтират пътните платна и тротоарната настилка от страната на Националната художествена академия.

Предвижда се цялостно преасфалтиране на платната и обновяване на единия тротоар. Работата ще се извършва поетапно и движението няма да бъде спирано.

От понеделник (13 август) ще стартират ремонтните дейности по бул. „България“, в участъка между бул. „Акад. И. Е. Гешов“ и ул. „Гоце Делчев“. Там ще се ремонтира пътното платно в посока „Бояна“, а движението ще се извършва двупосочно в другото платно.

Друг планиран ремонт, който също ще започне от 13-ти август е този на бул. Арсеналски“. Там ще се работи по пътните платна и тротоарите, а движението няма да бъде цялостно затваряно, а само временно ограничавано.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Десислава Михалева

Виж също

Заради снимките на филма „Патрулки“ ще има промени в столичното движение

След големият успех на българският филм „Посоки“ на Стефан Командарев, започна и работата по втори …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *