Начална страница / Ремонти и задръствания / Ремонтни дейности ще спрат от движение трамвай №7
Трамвай №7
Източник: Монитор

Ремонтни дейности ще спрат от движение трамвай №7

Столичани няма да могат да се возят в трамвай №7 от 01 юли. Причината е започването на ремонтни дейности по трамвайните релси на кръстовището на бул. „България“ и „Иван Евстатиев Гешов“.

Зам.-кметът по транспорт в Столична община, Евгени Крусев, съобщи, че релсите ще бъдат изцяло подменени. Пероните на спирката също ще бъдат ремонтирани. Срокът, предвиден за извършване на промените, е месец и половина. За времето, в което столичани ще останат без трамваен транспорт по трасето, са предвидени автобуси от ж. к. Борово до НДК. Все още не е решено коя да бъде началната точка в посока Борово, но се обмисля това да са „Петте кьошета“.

От 1 юли започва и ремонт на бул. Васил Левски, който ще обхваща района от Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ до бул. Патриах Евтимий.

Очаква се ремонтните дейности да се извършат на два етапа, за да може движението да бъде ограничено в еднолентово, а не напълно спряно. Първо ще се затвори платното в посока от „Попа“ към Ректората. Дейността по обновяването ще продължи около 2-3 седмици. Вторият етап е да се затвори платното от Ректората към „Попа“, за да се извърши ремонта и от другата му страна.

Движението по отсечката ще бъде напълно ограничено за един уикенд, за да може булевардът да бъде изцяло асфалтиран.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

В понеделник пускат движението по бул. „Монтевидео“

Почти приключват дейностите по II-рия етап от разширението на бул. „Монтевидео“. В понеделник (24 септември) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *