Начална страница / Ремонти и задръствания / Зам.-кметът на столицата информира за предстоящите ремонти

Зам.-кметът на столицата информира за предстоящите ремонти

Обществена поръчка на стойност 11 млн. лв. за ремонта на три тунела и отсечка на бул. „Пенчо Славейков“ обяви Столичната община. Най-много средства са заделени за тунела на НДК – 4,3 млн. лв. Те ще се използват за осветлението, подмяната на канализацията, светофарите и спирката. Предстои ремонт на пътната настилка и саниране на съоръжението.

Пред „Монитор“ зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев съобщи, че ако поръчката не се обжалва, ремонтът на тунела при НДК може да започне през лятото.

Тунелът в „Люлин“ също ще бъде с нов изглед. Съоръжението на бул. „Царица Йоана“ ще струва 3,5 млн. лв. За транспортния тунел на бул. „Панчо Владигеров“ са предвидени най-малко пари – 74 хил. лева.

Реконструкцията на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка между улица „Цар Асен“ и бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“ ще коства 2,6 млн. лв. – за канализация, улично осветление и подмяна на настилката. Не става ясно дали отсечката ще бъде с асфалт или паветата ще се пренаредят. Срокът за кандидатстване за ремонтите е 12 февруари.

Реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ е най-големият предвиждан ремонт. Това включва подмяна на настилките, пускане на фонтана, засаждане на дървета и подновяване на книжния пазар на „Славейков“. 37,5 млн. лв. са заделени за реконструкция на трамваен път. През 2018 г. ще продължи и реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков′′. Нов вид ще има и бул. „Скобелев“.

Столична община е предвидила 103,6 млн. лв. за ремонти на булеварди, улици и мостови съоръжения.

За изграждането и поддържането на улици във всички квартали на София са заделени 37,7 млн. лв., а за уличното осветление – 6 млн. лв.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

„Бенковски“ на сух режим, спират водата в „Орландовци“ и „Бусманци“

Столичният квартал „Бенковски“ днес отново е без вода. Сухият режим е поради ремонт на спирателен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *