Начална страница / Ремонти и задръствания / Зам.-кметът на столицата информира за предстоящите ремонти

Зам.-кметът на столицата информира за предстоящите ремонти

Обществена поръчка на стойност 11 млн. лв. за ремонта на три тунела и отсечка на бул. „Пенчо Славейков“ обяви Столичната община. Най-много средства са заделени за тунела на НДК – 4,3 млн. лв. Те ще се използват за осветлението, подмяната на канализацията, светофарите и спирката. Предстои ремонт на пътната настилка и саниране на съоръжението.

Пред „Монитор“ зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев съобщи, че ако поръчката не се обжалва, ремонтът на тунела при НДК може да започне през лятото.

Тунелът в „Люлин“ също ще бъде с нов изглед. Съоръжението на бул. „Царица Йоана“ ще струва 3,5 млн. лв. За транспортния тунел на бул. „Панчо Владигеров“ са предвидени най-малко пари – 74 хил. лева.

Реконструкцията на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка между улица „Цар Асен“ и бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен“ ще коства 2,6 млн. лв. – за канализация, улично осветление и подмяна на настилката. Не става ясно дали отсечката ще бъде с асфалт или паветата ще се пренаредят. Срокът за кандидатстване за ремонтите е 12 февруари.

Реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“ е най-големият предвиждан ремонт. Това включва подмяна на настилките, пускане на фонтана, засаждане на дървета и подновяване на книжния пазар на „Славейков“. 37,5 млн. лв. са заделени за реконструкция на трамваен път. През 2018 г. ще продължи и реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков′′. Нов вид ще има и бул. „Скобелев“.

Столична община е предвидила 103,6 млн. лв. за ремонти на булеварди, улици и мостови съоръжения.

За изграждането и поддържането на улици във всички квартали на София са заделени 37,7 млн. лв., а за уличното осветление – 6 млн. лв.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Къде няма да има вода на 20 март?

На 20 март 2018 год., ден вторник поради подмяна на електрическото задвижване и настройки на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *