Начална страница / Събития и свободно време / Малчугани седнаха на стола на президента на България (СНИМКИ)

Малчугани седнаха на стола на президента на България (СНИМКИ)

Детски смях и глъч огласиха Президентството рано тази сутрин. „Особено се радвам, че има деца днес, които са станали рано“, каза президентът на България Румен Радев в Деня на отворените врати. С тази инициатива президентската администрация  се включи в Европейски дни на наследството – 2018. Държавният глава напомни на най-малките и любознателни посетители, че от утре, 17 септември, когато започне учебната година, ще стават още по-рано.

Денят на отворените врати продължи до 16 ч. Столичани и гости на София имаха възможност да влязат и да разгледат сградата на Дондуков 2. Придружени от родителите малчуганите най-много искаха да седнат на стола на президента.

Държавният глава Румен Радев прие лично първите гости в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. „В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата вие сте гостите на най-високо ниво – българските граждани „, напомни Румен Радев пред посетителите.

Той посочи, че президентската институция от години подкрепя инициативите и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите.

Снимки: president.bg

Освен Гербовата зала гостите на Дондуков 2 разгледаха кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и Президентската библиотека.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

какво, къде, кога в София

Какво, къде, кога в София на 21 септември

Да 23 градуса ще е времето днес в София. Рано сутринта температурата беше 12 градуса., …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *