Начална страница / Събития и свободно време / Мъници на гости на „София квартет“ към Софийска филхармония по инициатива на Столична община – район „Студентски“

Мъници на гости на „София квартет“ към Софийска филхармония по инициатива на Столична община – район „Студентски“

За втора година поред Столична община – район „Студентски“ ще отведе децата от детските градини на територията си на репетиция към Софийска филхармония на елитния „София квартет“. Малчуганите ще гостуват по проекта на администрацията „Зад кулите“.

Проектът цели да създаде познания и да изгради интерес към изкуствата. Мъниците ще се запознаят със същността на музикантската работа, а също и с функциите и с отговорностите на всичките ангажирани с музиката лица в институцията.

Тази инициатива се фокусира на процеса по създаването на произведения на изкуството, като в този случай става дума за репетиционен период.

От 10 ч. на 13 април в Камерна зала „България“ музикантите от „София квартет“ ще доближат своите малки, скъпи гости с историята на инструментите, със спецификите на звука и ще им разкажат интересни факти от биографията на велики композитори.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Анита Найденова

Виж също

София чества 110 години от обявяването на Независимостта

Днес, 22 септември, София ще се включи в общонационалните чествания на 110 -годишнина от обявяване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *