Начална страница / Събития и свободно време / Над 4000 души посетиха изложбата на Хубен Черкелов в София
Снимка: economic.bg

Над 4000 души посетиха изложбата на Хубен Черкелов в София

Изложбата на известния български художник Хубен Черкелов наречена „Имане“ може да се види в Софийския арсенал – Музей на съвременното изкуство. От откриването й на 1 февруари до сега, „Имане” е привлякла повече от 4000 любители на изкуството в София.

Тя се провежда под патронажа на заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България г-жа Екатерина Захариева.

Изображенията на творбите от „Имане” са взаимствани от българските банкноти и монети, а използваната техника е с акрилни бои и фолио.

Хубен Черкелов завършва живопис в Националната художествена академия и майсторския клас на Йорк Имендорф в Амстердам. Заминава за САЩ след 2000 г., установява се в Ню Йорк, където се занимава с живопис и бързо добива известност. Там е познат под артистичния псевдоним Houben R.T. През последните години в творбите му са използвани визуални образи, които са взети от финансови документи като банкноти, монети, чекове, облигации. Хубен Черкелов излага творбите си в Музея „Брогън” (Флорида), в Музея на изкуствата „Бронкс” (Ню Йорк). Представя страната ни през 2011 г. на 54-ото Венецианското бианале, в галериите на Бостън, Маями, Флорида, Ню Йорк и др.

Изложбата „Имане” ще бъде отворена за посетители до 11 март 2018 г.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

София

Конкурс за най-добрата снимка на София

Хотел Даунтаун организира конкурс „Любимо място в София“ за най-добрата снимка на града. Конкурсът е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *